Klik hier voor de html versie  
     
Gemeente Utrecht logos
 
         
  Gele balk  

Nieuwsbrief Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop

Mei 2019
 

Dinsdag 19 mei van 11.00 tot 13.00 uur vergadert een aantal Utrecht gemeenteraadsleden over de plannen voor een energielandschap in de polders van Rijnenburg en Reijerscop. Tijdens deze zogenaamde raadscommissievergadering gaan raadsleden met elkaar en wethouder Lot van Hooijdonk in gesprek. De wethouder beantwoordt vragen over de plannen van het college om zonnevelden en windmolens in het gebied te plaatsen. Niet alle raadsleden zitten in de raadscommissie. Wel zijn alle politiek partijen vertegenwoordigd.


Het Utrechtse college stuurde het definitieve voorstel voor het energielandschap op 16 januari 2020 aan de gemeenteraad. In dit voorstel staat dat het college in de polders Rijnenburg en Reijerscop voor minimaal 20 jaar ruimte wil bieden voor een energielandschap. Hier kunnen maximaal acht windmolens en ongeveer 230 hectare zonnevelden komen. De gemeenteraad heeft het laatste woord.


Besluit komt later

De raadscommissie zou eigenlijk 19 maart vergaderen over het energielandschap. Vanwege de coronamaatregelen is deze vergadering uitgesteld naar 19 mei. De raadscommissie neemt 19 mei nog geen definitief besluit over het energielandschap. Dat gebeurt later in een besluitvormende raadsvergadering.  Wanneer de gemeenteraad een besluit neemt, is nog niet bekend. Verwacht wordt dat de raad voor de zomer beslist over het energielandschap.

 

Als de raad kiest voor het energielandschap, hebben initiatiefnemers van windmolens en zonnevelden drie maanden de tijd om een plan in te dienen. Afhankelijk van de voorstellen verwachten we dat de realisatie van het energielandschap op zijn vroegst in 2021 start.


Online live meekijken
Bij de vergadering is geen publiek aanwezig. Wilt u toch meekijken met de vergadering? Dat kan. De commissievergadering wordt live uitgezonden op de website van gemeente Utrecht.

 
     

 

Volg ons Naar Facebook gemeente Utrecht Twitter icoon Instagram icon Social media icon  

Deel deze nieuwsbrief   Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter

 

Uitschrijven

Bekijk welke nieuwsbrieven we nog meer hebben en schrijf u in