Klik hier voor de html versie  
     
Gemeente Utrecht logos
 
         
  Gele balk  

Nieuwsbrief Wijkbureau Leidsche Rijn

18 december 2014

 
Utrechtse Werven
 Foto: Vincent Post


Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van wijkbureau en Bureau NegenTien. In deze tweewekelijkse uitgave leest u wat er speelt in de wijk.


  Wijkraadpleging 2014 Leidsche Rijn
Dit jaar houden de wijkraden Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een gezamenlijke, grote wijkraadpleging onder de bewoners. Hoe ervaren zij het wonen in deze wijken? Alle bewoners kunnen deelnemen aan de raadpleging. Voor Vleuten-De Meern is de vragenlijst te vinden op www.desan.nl/wijkraadplegingVM en voor Leidsche Rijn op www.desan.nl/wijkraadplegingLR. Meer informatie.

  Denk mee over invulling Muziekplein
Op zondag 21 december vanaf 13.30 uur is er een inloopbijeenkomst over de toekomst van het Muziekplein. Dit plein ligt op de locatie van de tijdelijke Albert Heijn, die verhuisd is naar Winkelcentrum Terwijde. Meer informatie.

  Woonzorgcentrum De Drie Ringen: een portret
In Woonzorgcentrum De Drie Ringen levert AxionContinu wonen en zorg aan bewoners. Op de begane grond vindt men een restaurant, een winkeltje en een kapper.  Afdelingsmanager Linda Pieters: “De mensen weten de kapper inmiddels te vinden. Maar ze zouden ook een warme maaltijd kunnen komen eten tussen de middag. En dat is niet duur. Alle mensen uit de wijk zijn hier van harte welkom.” Lees het hele artikel.

  Regio Leidsche Rijn presenteert Wall of Fame
Actieve bewoners verdienen een ereplek! Daarom staat Regio Leidsche Rijn vanaf vandaag met de ‘Wall of Fame’ in BlendUT Terwijde. De ‘Wall’ zal overal in de regio ‘pop-uppen’. Naast de ereplek, staat er ook een brievenbus waar iemand voordragen kan worden. De eerste ereplek is voor Marc Kikkert, Leidsche Rijner en oprichter van De Vlinderhof

  Midwintermiddag Steede Hoge Woerd
Lichtjesfeest, winterverhalen, spannende wintertocht, broodjes bakken boven een lekker warm vuur en natuurlijk chocomelk en glühwein. Kom op zondag 21 december van 16.00 tot 19.00 uur naar de Midwintermiddag op Steede Hoge Woerd. Meer informatie.

  Opening Perron 9 op Berlijnplein Leidsche Rijn Centrum
De negentiende-eeuwse gietijzeren stationsoverkapping van Perron 9, Utrecht Centraal, is als overkapping van een evenementenhal geplaatst op het Berlijnplein. Wethouder Kees Geldof onthult op vrijdag 19 december samen met regiodirecteur Cees de Vries van ProRail het bord van Perron 9. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Meer informatie

  Slingerak De Meern van start met sloophandeling
Op dinsdag 2 december verrichtte wethouder Jansen de officiële starthandeling voor Slingerak De Meern door een aanvang te maken met de sloopwerkzaamheden. Na de sloopwerkzaamheden start de bouw van de kleinschalige nieuwbouwwijk. Lees verder.

  Praat mee over activiteiten in uw wijk
Medewerkers van de gemeente gaan in december en januari in gesprek met bewoners. De gemeente wil graag weten u vindt van de sociale voorzieningen in uw wijk, het contact met medebewoners, de activiteiten die bewoners organiseren en de ondersteuning die u daarbij krijgt van professionals. Wilt u in gesprek? Laat het ons weten via samenleving@utrecht.nl of 030 - 286 81 65. Lees meer op vernieuwend welzijn.

  Nieuwe afsteektijden Vuurwerk
Utrecht wil een feestelijke en veilige verloop van de jaarwisseling. Helpt u ook een handje bij het opruimen door het afval op een hoop te vegen of in een vuilniszak te doen en aan de weg zetten? Let op! Vuurwerk afsteken mag dit jaar van 31 december 18.00uur tot 1 januari 2.00 uur. Kijk voor meer informatie en tips op www.utrecht.nl/jaarwisseling

  Tijdelijke bioscoop in Rode Doos
Vanaf 18 december biedt CineMec regelmatig films aan in de zogeheten Rode Doos. In de zomer van 2015 opent CineMec haar nieuwe bioscoop in Leidsche Rijn Centrum. Meer informatie.

  Leidsche Rijn wordt nog bruisender in 2015!
Op 9 januari aanstaande is de Nieuwjaarstoost 2015 en initiatievenmarkt voor actieve bewoners en initiatiefnemers in Leidsche Rijn. De bijeenkomst is vanaf 16.00 uur tot 19.00 uur in het Via Nova College in Parkwijk. Ook bewoners die actief willen worden en initiatieven die mensen zoeken zijn van harte welkom! Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek.

  Strandpaviljoen Key West is geopend
Strandpaviljoen Key West aan de Haarrijnse Plas heeft op 7 december haar deuren geopend. Kijk voor een sfeerimpressie op Facebook

  Finale beste jongerenband op 19 december
De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een wedstrijd waar jongeren strijden om de beste popband van Leidsche Rijn. De finale is op vrijdag 19 december 20.00 uur in Muziekpodium Azotod.

  Activiteitendag Zwembad Fletiomare: 11 januari
Op zondag 11 januari kunt u groepslessen uitproberen bij Zwembad Fletiomare, Zwembad De Kwakel en Zwembad Den Hommel. Lees meer.

  Het Wijkfietsteam heeft u nodig!
Deelt u onze passie voor fietsen en betekent u graag wat voor uw medewijkbewoners? Dan is het Wijkfietsteam iets voor u. Harten voor Sport zoekt mensen die in aanloop naar de Tour de France in Utrecht willen helpen allerlei fietsactiviteiten voor jong en oud te organiseren: van Bike Repair Cafés tot fietslessen. Meer informatie

  Prijsvraag Romeinse limes
De Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM) organiseert in samenwerking met Stichting Romeinse Limes Nederland en de Nederlandse Limessamenwerking 'Mijn Limes 2015', een wedstrijd ter bevordering van burgerinitiatieven rondom de Romeinse Limes. Lees meer.

 

De Saffraan en Proeftuinen in Hoge Weide
De bouw van de Saffraan is op 10 december gestart. De kopers van de 37 woningen zagen de wethouder de eerste paal slaan van hun nieuwe woning. Meer informatie over de Saffraan.

Ooms won de prijsvraag met het plan De Proeftuinen, wonen naar eigen receptuur. De 37 ruime eengezinswoningen sluiten mooi aan op de buren van Leidsche Lande en de Verandering. In totaal komen er ongeveer 1.100 woningen in Hogeweide. In 2014 zijn er 375 woningen gebouwd. Meer over Hoge Weide.


  Opening en sluiting tijdens feestdagen
De openingstijden van de wijkbureaus zijn rondom de feestdagen gewijzigd. Op woensdag 24 december en woensdag 31 december zijn wijkbureaus geopend tot 15.30 uur. Op vrijdag 2 januari zijn de wijkbureaus gesloten. Wij wensen u alvast prettige feestdagen!

  Informatiecentrum gesloten tijdens feestdagen
Het Informatiecentrum Leidsche Rijn op de Verlengde Hogeweidebaan is van woensdag 24 december 2014 tot en met maandag 5 januari 2015 gesloten. In de tussentijd kunt u uw vragen sturen naar informatiecentrum.leidscherijn@utrecht.nl, deze worden na 5 januari weer beantwoord.

  Eerste nieuwsbrief 2015
De volgende nieuwsbrief van Wijkbureau Leidsche Rijn, de eerste in het nieuwe jaar, verschijnt op donderdag 8 januari.

     

Voor activiteiten in de wijk zie de agenda van wijkbureau Leidsche Rijn

     
Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt Deel deze nieuwsbrief   Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter


Inschrijven

Uitschrijven