Klik hier voor de html versie  
     
Gemeente Utrecht logos
 
         
  Gele balk  

Nieuwsbrief wijkbureau West

10 oktober 2018

Welgelegen, Den Hommel; Oog in Al; Halve Maan-zuid; Halve Maan-noord; Lombok-oost; Leidseweg e.o; Lombok-west; Laan van Nieuw Guinea, Spinozaplantsoen e.o; Nieuw Engeland, Thomas à Kempisplantsoen e.o; Schepenbuurt, bedrijvengebied Cartesiusweg en bedrijvengebied Lage Weide
 
 

Dafne Schippersbrug tijdelijk dicht
De Dafne Schippersbrug gaat vanaf volgende week donderdag 18 oktober voor ruim twee weken dicht. De brug krijgt namelijk vloerverwarming boven het schooldek om glij- en valpartijen door gladheid te voorkomen. De werkzaamheden voor de verwarming duren tot 5 november. In de buurt van de brug zijn omleidingsroutes aangegeven.


Buurtpeilingen ‘Vinger aan de polls’
Wijkbureau West is begonnen met een proef rond buurtpeilingen via social media. Regelmatig zijn er onderzoeken die stedelijk of op wijkniveau worden uitgezet, wij willen proberen meer aan te sluiten op buurtniveau. Immers, elke buurt heeft een eigen karakter en dynamiek. Onder de noemer ‘Vinger aan de polls’ peilen wij naar uw ervaringen rond actuele onderwerpen. Deze week start er een peiling op facebook over het gebruik van het park of plantsoen in uw buurt. Gebruikt u facebook? Wij zouden uw deelname erg waarderen. De resultaten worden geplaatst op utrecht.nl/west.


Informatieavond Westplein en Graadt van Roggenweg
Het Westplein en omgeving wordt stap voor stap veranderd in het Lombokplein. Het verkeer en de inrichting van de Graadt van Roggenweg en het Westplein veranderen ingrijpend. Wij vertellen u daar graag meer over op dinsdag 16 oktober in het Stadskantoor, 6e verdieping. Ook kunnen bewoners van de Graadt van Roggenweg meedenken over de invulling van de openbare ruimte tussen de bebouwing en de weg. De avond start om 19.45 uur. Lees meer.


Nieuwe aanpak groei scholen Oog in Al
Afgelopen maanden hebben wij het project ‘uitbreiding onderwijs in Oog in Al’ opnieuw tegen het licht gehouden. Dit heeft geleid tot een nieuwe aanpak. Ook het participatieproces wordt opnieuw ingericht en de bewoners van Oog in Al worden hierbij betrokken. Lees meer in de raadsbrief van het college van B&W van 1 oktober.


Weesfietsenactie in West
Vanaf 22 oktober is er een opruimactie weesfietsen en fietswrakken in West. Weesfietsen en fietswrakken kosten namelijk veel ruimte in de fietsenstalling. Daarom wordt er in de meeste wijken een paar keer per jaar een opruimactie gehouden. Meer weten over de opruimactie weesfietsen? Klik hier.


Subsidie voor wijkinformatiepunten en buurtnetwerken
Utrechters kunnen vanaf 1 oktober een meerjarige subsidie aanvragen voor buurtnetwerken en wijkinformatiepunten. Het gaat om initiatieven van bewoners om elkaar te helpen en te informeren over mogelijkheden voor zorg en ondersteuning. Deze initiatieven moeten bijdragen aan versterking van de sociale samenhang in wijken en buurten.


Utrecht Doet Trofee
Kent u een mooi initiatief dat een compliment verdient? Vrijwilligerscentrale Utrecht reikt in december twee prijzen uit. Eén voor een lokale organisatie of initiatief en één voor een goede vrijwilliger. Laat daarom weten wie dit jaar de prijs verdient. Opgeven kan hier.


Bent u een Goede Buur of Verre Vriend?
Uit onderzoek blijkt dat 40% van de bewoners uit Utrecht West best een buurtbewoner zou willen helpen maar slechts 11% doet dit. Als u ook wel wat zou willen doen, kijk dan op goedebuurofverrevriend.nl om te kijken of u een Goede Buur of een Verre Vriend bent. Meldt u aan om te ontdekken welke kwaliteiten u heeft om in te zetten voor een ander!


Grande finale voor spoorverdubbeling bij Utrecht
In de herfstvakantie werkt Prorail dag en nacht aan de afrondende werkzaamheden van de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn. Er rijden geen treinen tussen zaterdagnacht 20 oktober en maandagochtend 29 oktober 05.00 uur. Op maandag 29 oktober wordt ook de tweede spoorbrug weer in gebruik genomen en kan over beide spoorbruggen weer worden gereden. De spoorverdubbeling is dan een feit.


Agenda:
- 6 oktober tot 4 november, Climate Planet, Internationaal event van wereldformaat
-10-17 oktober - Armoedeweek. Meer informatie

-14 oktober, Open Vlampijpateliers, Vlampijpstraat 50, 11.00-17.00 uur
-14 oktober, Atelierroute
-15 oktober, Bijeenkomst speeltoestellen voor Speelplek Cremerplein, EMMA Cremerstraat 245, 19.30 uur
-18 oktober, Talent: dialoog voor Engels sprekers, De Voorkamer, 19.00–21.30 uur
-22-31 oktober, St. Maarten Lampion Werkplaats, Vlampijpstraat 97

- Oktober concerten dbstudio’s

Volg ons   Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt

Deel deze nieuwsbrief   Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter


Uitschrijven